Do's & Don'ts

Verzorging hairextensions

Het verzorgen van hairextensions is niet ingewikkelder dan het verzorgen van je eigen haar. Wel is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen. Op het moment dat je bij ons je extensions laat zetten, leggen we dit natuurlijk allemaal uit. Ook kun je altijd bij ons terecht met vragen. 

Hieronder alvast de belangrijkste punten op een rijtje:

DO'S

Borstel je extensions en je eigen haar twee keer per dag goed uit om te voorkomen dat je klitten krijgt, bijvoorbeeld bij het opstaan en voor het naar bed gaan. Vergeet hierbij de achterkant niet! Neem ook goed de hoofdhuid mee bij het borstelen.

We raden je aan om verzorgingsproducten te gebruiken die specifiek geschikt zijn voor hairextensions. Deze producten zijn milder dan de gebruikelijke haarverzorgingsproducten. Ze bevatten over het algemeen geen alcohol. Alcohol heeft een uitdrogend effect en dit doet de extensions geen goed.

DON'TS

Gebruik, als je extensions draagt, geen verzorgingsproducten voor je haar die fruitzuren bevatten. Fruitzuren kunnen de verbindingen aantasten waardoor de extensions los laten.

Ga liever niet met nat haar slapen om te voorkomen dat er klitten ontstaan.

Alhoewel hairextensions prima te kleuren zijn, raden we het je ten zeerste af dit zelf te proberen. De extensions reageren anders op de kleuring dan je eigen haar, waardoor het effect heel anders kan zijn dan wat jij had gehoopt. Ga dus niet zelf aan de slag, maar kom bij ons voor advies!

Voorkom schade aan je eigen haar en laat extensions altijd professioneel verwijderen.